Maior: Sunt mulţumit de bugetul SRI pe 2014

| 21 noi, 2013

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior a declarat, joi, după o audiere în Comisia parlamentară de resort, că este mulţumit de bugetul instituţiei pentru 2014, deşi este unul mai mic, dar care, printr-o planifcare riguroasă, poate să acopere exercitarea funcţiunilor SRI.

George Maior a precizat că o scădere importantă, în bugetul Serviciului, pentru 2014, a avut loc la capitolul investiţii, care acoperă doar 14% din necesităţile instituţiei.

"Mă refer la aspecte ce ţin de continuarea unor programe de informatizare, noua sarcină a serviciului legată de securitatea cibernetică a României. Nu este aşa cum mitologia curentă încearcă să acrediteze, un buget mai mare sau un buget foarte mare, inclusiv în comparaţie cu alte bugete. Dimpotrivă, este un buget mai mic, care printr-o planificare riguroasă, poate să acopere exercitarea funcţiunilor SRI legate de apărarea împotriva ameninţării teroriste, participarea Serviciului în activitatea de combatere a evaziunii fiscale, care aduce foarte mulţi bani la buget, datorită activităţii SRI", a spus directorul SRI, citat de Mediafax.

Maior a mai spus că este mulţumit cu acest buget, în aceste "condiţii" şi şi-a exprimat speranţa că la viitoarele rectificări din 2014 se vor opera anumite suplimentări, având în vedere asigurarea securităţii naţionale, care "niciodată nu e gratuită".

Despre creşterea din bugetul SRI, la capitolul salarii, George Maior a precizat că este o creştere "infimă", care nu e determinată de o creştere de personal ci de evoluţia resursei umane, respectiv avansări în funcţie.

SRI e o instituţie neutră

"Nu vreau să comentez despre aspecte care ţin de această foarte interesantă dinamică politică internă. Aşa cum menţionez adesea şi în cadrul Comisiei, suntem o instituţie neutră şi independentă. Evident, am mai spus-o public, nu dorim să fim atraşi, deşi unii doresc să fac acest lucru, în acest proces electoral care se deschide în 2014 în legătură cu prezidenţialele, şi vom evita orice fel de comentarii, discuţii şi contacte care pot fi legate de acest subiect", a spus Maior, după audierea în Comisia parlamentară pentru controlul SRI.

Precizarea directorului SRI a survenit unei întrebări referitoare la posibile presiuni din partea Serviciului Român de Informaţii pentru ca PSD să aibă un candidat propriu la prezidenţiale

Tag-uri: George Maior, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ