Majoritatea actualilor europarlamentari PNL, pe listele pentru alegerile din 25 mai

| 10 mar, 2014

Norica Nicolai, Adina Vălean, Renate Weber, Eduard Hellvig, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Claudia Benchescu şi Mihai Ţurcanu s-ar putea afla pe primele opt locuri pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, care urmează să fie definitivată marţi, la şedinţa BPN al partidului.

În pregătirea discuţiei de marţi din BPN, luni seară a avut loc o şedinţă cu liderii de filiale liberale, la care au luat parte şi Crin Antonescu, Rareş Mănescu, precum şi Marian Petrache, coordonator al campaniei PNL pentru europarlamentare.

Surse liberale au declarat pentru Mediafax că liderii de organizaţii au prezentat, în cadrul a opt regiuni, câte un candidat pentru fiecare regiune, care beneficiază de sprijinul filialelor.

Astfel, ar beneficia în continuare de sprijin politic pentru un nou mandat în Parlamentul European Norica Nicolai, Adina Vălean, Renate Weber, Eduard Hellvig, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Claudia Benchescu şi Mihai Ţurcanu.

Conform surselor citate, de pe listă ar putea să lipsească, pe o poziţie eligibilă, candidatura lui Ovidiu Silaghi, actual europarlamentar.

PNL şi-a fixat ca obiectiv pentru alegerile europarlamentare obţinerea a opt mandate, echivalentul unui scor de 25% din opţinile electorale.

Potrivit surselor citate, a fost pusă în discuţie inclusiv candidatura vicepreşedintelui PNL Mircea Diaconu, care ar fi beneficiat de susţinerea organizaţiilor PNL. Cu toate acestea, a fost ridicată problema unei eventuale invalidări a candidaturii sale de către BEC sau a unei contestări din partea ANI, ca urmare a unei hotărâri a ÎCCJ prin care a fost constatat incompatibil.

Într-o astfel de situaţie, PNL riscă să intre în alegeri cu o listă incompletă de candidaţi, fapt care i-ar periclita dreptul de a avea reprezentanţi în fiecare secţie de votare.

Potrivit surselor citate, ideea candidaturii lui Mircea Diaconu ar putea fi luată în discuţie din nou în cadrul şedinţei BPN al PNL de marţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii iau în serios o eventuală candidatură a lui Mircea Diaconu la europarlamentare, însă în cazul acestuia trebuie clarificată "o chestiune de natură juridică" pentru care s-a făcut o solicitare la BEC.

Antonescu a fost întrebat dacă este luată în calcul o eventuală candidatură la europarlamentare a lui Mircea Diaconu. "Evident că, în ceea ce-l priveşte pe domnul Diaconu, candidatura sa este una pe care noi o luăm în calcul în cel mai serios grad. Este doar o chestiune de natură juridică pe care trebuie să o verificăm foarte bine. (...) S-a cerut un punct de vedere (de la BEC, n.r.), mâine până la decizie o să-l avem", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că lista partidului pentru Parlamentul European va fi votată marţi în Biroul Politic Naţional. Antonescu a precizat că nominalizarea candidaţilor pentru europarlamentare va avea în vedere propunerile organizaţiilor PNL din cele opt regiuni.

Tag-uri: europarlamentare, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ