Decizia Primăriei Sectorului 5 de a închide magazinele și alte activități de la ora 19.00 în timpul săptămânii nu e legală

| 24 mar, 19:05

Decizia luată miercuri de Primăria Sectorului 5 de a limita programul magazinelor și activităților de servicii de la 07.00 dimineața până la 19.00 în timpul săptămânii și până la ora 15.00 în weekend este nelegală și, prin urmare, nu trebuie aplicată, afirmă prefectul Capitalei, Alin Stoica. El a cerut revocarea hotărârii.

 

"Dispoziția este nelegală. Nefiind legală, nu ar trebui aplicată", a declarat prefectul Capitalei.
El i-a trimis o adresă în care îi cere primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, să revoce decizia luată.
"Prefectul municipiului București a solicitat primarului Sectorului 5 revocarea de urgență a Dispoziției nr. 2.269/24.03.2021 privind stabilirea unor măsuri de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS - Cov-2 pe raza Sectorului 5 în perioada 25.03.2021 -11.04.2021.
Menționăm că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea în sistem integrat și cu respectarea principiului operativității, conlucrării active și subordonării ierarhice, consacrat de art. 3 lit. h) din O.U.G.nr. 21/2004 cu modificările și completările ulterioare", a transmis Prefectura București, și printr-un comunicat de presă. Articolul invocat prevede, la litera h, "operativitatea, conlucrarea activa și subordonarea ierarhică a componentelor Sistemului Național".
Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Primăriei Sector 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de joi, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:
LUNI – VINERI - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ - mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.
Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:
LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00
Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic, până la ora 19.00.
"Astfel de decizii se iau de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, nu de către primărie. Verificăm legalitatea unei astfel de hotărâri, se face o analiză de legalitate (...) Nu pot fi luate astfel de decizii de către fiecare primarie de sector, astfel de demersuri creează confuzie", spunea prefectul Capitalei, la scurt timp de la anunțul lui Piedone.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ