Manfred Weber, către coaliția PSD-ALDE: Guvernul a trecut una dintre liniile roșii privind valorile europene

| 23 oct, 14:00

Liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a lansat marți un nou avertisment pentru guvernul de la București, afirmând că acesta a trecut una dintre liniile roșii legate de valorile europene și ”trebuie să schimbe cursul”.

 

”Îmi exprim respectul și față de cetățenii României, pentru că, într-adevăr, trebuie să continue modernizarea acestei țări, o țară care se luptă puternic pentru principiile fundamentale și combaterea corupției. Aș dori să clarific acest lucru. Nu este vorba doar de o problemă românească, dar este și o problemă românească și oamenilor le pasă de situația din țara lor. Guvernul trebuie să schimbe cursul. Am discutat acest lucru în urmă cu câteva săptămâni la Strasbourg și la Strasbourg familia noastră politică subliniază faptul că Guvernul de azi din România a trecut una din liniile roșii legată de dezbaterea comună, legată de valori”, a spus, potrivit Mediafax, liderul PPE, în cadrul dezbaterii din PE la care a participat și Klaus Iohannis.
De altfel, Weber a avut un mesaj de mulțumire pentru Iohannis. ”Vă mulțumesc, domnule președinte, pentru că românii care au dorit să ofere României o voce europeană au fost sprijiniți de dvs. Sunteți președintele unei Românii europene, ceea ce este excelent”, a declarat Manfred Weber în timpul dezbaterii din Parlamentul European despre viitorul UE, la care participă și președintele Klaus Iohannis.
De asemenea, el a mai spus că PPE sprijină poziția lui Jean Claude Juncker referitoare la spațiul Schengen.
”România face parte din Uniunea Europeană, este adevărat, însă nu îndeplinește neapărat condițiile pentru zona euro. Sperăm ca zona Schengen să se extindă și România să facă parte din ea și sprijinim procesul de extindere al zionei Schegen. Hai să păstrăm angajamentul. Sprijinim și cele spuse de Jean Claude Juncker, respectiv că ar trebui să facem primul pas prin deschiderea aeroporturilor înainte de alegerile din 2019”, a mai spus Weber.
Președintele Klaus Iohannis a spus în timpul dezbaterii din Parlamentul European că pentru România aderarea la Zona Euro, cât mai curând posibil, când toate condițiile vor fi îndeplinite, este un obiectiv național fundamental, iar aderarea la Spațiul Schengen reprezintă un obiectiv important.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ