MApN: Alte trei aeronave F-16 Fighting Falcon vor fi preluate de Forțele Aeriene Române

| 27 sep, 09:28

Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare Mircea Dușa și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Laurian Anastasof, participă miercuri, în Baza aeriană din Monte Real, Portugalia, la ceremonia de predare-primire a încă trei aeronave modernizate la standardul F-16 MLU 5.2R.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, prin preluarea celor trei aeronave, Forțele Aeriene Române finalizează faza I de introducere în serviciu a avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon.

Ceremonia oficială de recepție a celor trei aeronave va avea loc în România, în cursul săptămânii viitoare, în Baza 86 Aeriană ''Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță'' din Fetești.

Achiziția a fost făcută în conformitate cu prevederile Legii 240/2013. Contractul, în valoare de circa 628 milioane euro cu TVA, încheiat între Guvernul României (prin Compania Națională Romtehnica SA) și cel al Republicii Portugheze, a intrat în vigoare la data de 30 septembrie 2013.

Primele șase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse în acordul româno-portughez au intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române pe data de 29 septembrie 2016, iar următoarele trei pe 16 decembrie 2016.

Tag-uri: avioane
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ