Marcel Ciolacu: ”Democrația e una singură peste tot. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale!”

| 10 dec, 17:45

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că a organizat întâlnirea de la Cotroceni cu lideri ai PNL, USR-PLUS și UDMR. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale, a spus el.

 

„Am rămas surprins de abordarea Constituției și a spiritului său de dl președinte Iohannis. Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor și o gașcă de pierzători vor să transforme acest vot de blam pe care l-au oferit românii într-o victorie, lucru nepermis într-o democrație”, a spus Ciolacu la Digi 24.
Reacția vine după ce Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul propus de PNL, Florin Cîțu, și cu liderii partidelor parlamentare care vor forma viitoarea coaliție guvernamentală.
„Într-un stat democratic, aceste consultări se fac în urma unui calendar anunțat oficial, pe agenda publică a președintelui României, care nu este președintele PNL sau USR. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale”, a adăugat el.
Ciolacu a spus din nou că, dacă PSD nu va fi invitat primul la consultări, în condițiile în care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, social-democrații nu vor merge a Cotroceni.
„Ținând cont că premierii se pun pe bilețele, o să luăm acest lucru în discuție. E ridicol. Democrația e una singură peste tot. Important e dacă președintele dorește să respecte jocul democratic și Constituția”, a spus Ciolacu.
El a adăugat că ar fi fost normal, în condițiile pandemiei de coronavirus și situației economice actuale, să fie format un guvern de uniune națională.
„E nevoie de un efort național pentru a depăși această criză sanitară și economică. E o abordare greșită din partea președintelui ce face acum, neținând cont de votul românilor și de faptul că s-a confirmat că acest guvern PNL, guvernul său, e un eșec politic total”, a mai spus Ciolacu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ