Marcel Ciolacu, despre starea de alertă: ”Am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România!”

| 17 iun, 18:48

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că decizia Guvernului de a nu mai trimite în Parlament Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă este ”cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului”, referindu-se la faptul că Guvernul doar a informat Parlamentul în legătură cu prelungirea stării de alertă, fără a mia cere încuviinţarea pentru aceasta.

 

Ciolacu precizează că PSD va sesiza Curtea Constituţională, iar parlamentarii formaţiunii lucrează deja la moţiunea de cenzură care va fi depusă în a doua zi după încheierea stării de alertă.
”Aseară, la ora 21.30, când am primit documentele către publicare, am constat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce priveşte restrângerea de drepturi şi liberăţi ale românilor. Nu se poate face fără lege în Parlament”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Marcel Ciolacu, liderul PSD, referindu-se la faptul că Guvernul doar a informat Parlamentul asupra prelungirii stării de alertă, nu a cerut încuviinţarea pentru aceasta.  Executivul s-a bazat pe prevederea legală conform căreia ”starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Afacerilor Interne”.
Acesta a anunţat că PSD va sesiza Curta Constituţională.
”În faţa acestui abuz, vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare şi vreau să vă anunţ public că începând de astăzi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul mnoţiunii de cenzură şi strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură pe care o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a mai declarat Ciolacu.
Anterior, Marcel Cioşlacu a anunţat că ”Parlamentul a fost doar INFORMAT asupra prelungirii stării de alertă, nu SESIZAT!”
”Aceasta este modalitatea prin care eludează voinţa poporului, exprimată prin reprezentanţii săi din Parlament. Este dovada clară că sunt interesaţi doar să-şi continue nestingheriţi hoţiile”, a scris Ciolacu pe Facebook.
Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu legea prin care a fost instituită iniţial starea de alertă, principalul motiv fiind că o Hotărâre de Guvern nu poate fi supusă controlului Parlamentului, fiind încălcat principiul separaţiei puterilor în stat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ