Marcel Ciolacu, referitor la prelungirea stării de urgență: "Avem un sistem haotic. Nu există nicio coerență"

| 13 apr, 13:13

 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că prelungirea stării de urgență în România ar însemna o "inconștiență totală", dacă nu se vor lua măsurile corecte pentru evitarea unui dezastru economic.

 

 

 

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că prelungirea stării de urgență în România ar însemna o "inconștiență totală", dacă nu se vor lua măsurile corecte pentru evitarea unui dezastru economic.
"Nu aș vrea să discutăm necesitatea prelungirii stării de urgență. Deja s-au terminat 30 de zile de stare de urgență și nu există niciun fel de transparență și de comunicare între Guvern și Parlament. Noi nu avem un raport pentru cele 30 de zile care au trecut. Vedem în presă din ce în ce mai multe achiziții, ca să nu le spun furturi, și oameni care se îmbogățesc în această perioadă, pe această stare de urgență.
Oamenii stau în casă, nu sunt testați, noi nu folosim întreaga capacitate pe care o are sistemul medical, în acest moment, pentru ca oamenii să fie testați. Cei care sunt infectați și stau la domiciliu, după perioada de carantină, nu mai sunt contactați de către nimeni să li se facă testul ca să afle dacă sunt pozitivi sau negativi", a declarat liderul social democraților, într-o intervenție telefonică la Antena 3.
Ciolacu spune că, deși pare că Guvernul ia toate măsurile în țară, în realitate președinții de consilii județene și primarii de municipii se ocupă de angajații din sistemul public.
"Avem un sistem haotic. Ceea ce nu se spune este implicarea autorităților locale în gestionarea fiecărui județ. Se lasă impresia că Guvernul ia toate măsurile, dar Guvernul trimite câte 30-50 de măști la fiecare spital județean. În rest, președinții de consilii județene sau primarii de mari municipii, indiferent de culoarea politică, ei sunt cei care se ocupă de polițiști și de armată și de poștași și de cadrele medicale. Nimeni nu testează lucrătorii comerciali, angajații în serviciile publice. Nu există nicio coerență în acest moment".
"Poate președintele cunoaște mai mult cât e de necesară această prelungire. Trebuie să existe transparență și Guvernul trebuie să vină de urgență cu un raport pe cele 30 de zile care au trecut", a mai adăugat președintele Camerei Deputaților.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ