Marcel Ciolacu: „Testarea masivă a populaţiei reprezintă condiţia obligatorie pentru redeschiderea economiei”

| 21 apr, 23:40

 

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, marţi, pentru Libertatea, că Guvernul trebuie să ia în calcul un program cât mai extins de testare a populaţiei, pentru a putea reporni economia şi a ieşi din restricţiile de mişcare.

 

 

 

În prezent, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste, potrivit anunţului autorităţilor. Preşedintele PSD este de acord chiar şi cu testele rapide, chiar dacă, aşa cum spunea premierul Orban, acestea nu au un rezultat sută la sută sigur. „Creșterea capacității de testare reprezintă condiția obligatorie pentru redeschiderea graduală a economiei. Este nevoie ca măsurile de protecție să meargă mână în mână cu o relansare treptată a anumitor sectoare de activitate. Ori liantul între aceste două lucruri extrem de importante este tocmai testarea masivă, care la noi lipsește și care pentru alte țări a stat la baza deciziei de relaxare a regulilor stricte”, a spus Marcel Ciolacu.
Potrivit liderului interimar al PSD, Guvernul trebuie să își asume că, prin deciziile pe care le ia pentru creșterea capacității de testare, putem reveni într-un timp mai scurt sau mai lung la o anumită stare de ”normalitate”.
„Multe județe au făcut eforturi și au achiziționat aparate de testare care permit efectuarea mult mai multor teste decât în prezent. Dar este nevoie de sprijin guvernamental pentru asigurarea unui număr suficient de teste, dar și pentru a pune la dispoziție personalul necesar care să le proceseze. În acest sens, cred că ne putem gândi și la utilizarea testelor rapide, care am văzut că în alte state au funcționat ca soluții alternative”, a spus el.
Ciolacu spune că există voci autorizate care au ridicat anumite probleme legate de eficiența acestor teste, dar „orice este mai bine decât nimic”.
„Gândiți-vă doar ce ar fi însemnat să facem o primă triere rapidă la granițe acum câteva săptămâni, când foarte mulți români au intrat în țară fără a fi testați și fără a respecta regulile de izolare. Cu siguranță, situația îmbolnăvirilor ar fi fost mult mai bună decât în prezent, iar costurile, fie că vorbim de costurile suportate de oameni, fie că vorbim de cele suportate de stat, ar fi fost mult mai mici. La fel și perioada de restricții”, mai spune preşedintele PSD.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ