Marea Neagră: Tir cu rachetă ratat la manevrele NATO-Ucraina

| 11 sep, 2014

O rachetă ucraineană Osa-M a creat marţi o situaţie neprevăzută în timpul manevrelor din Marea Neagră, la care participă o serie de ţări membre NATO şi Ucraina - Sea Breeze - a relatat miercuri Ria Novosti, citînd mass-media ucrainene şi ruse.

O rachetă trasă de pe distrugătorul ucrainean Ternopol a căzut în apă, a ieşit la suprafaţă şi s-a îndreptat spre o altă navă, dar nu a ajuns şi a căzut din nou.

Acest episod a fost filmat şi postat pe Youtube de marinari ucraineni, aparent, pentru a demonstra că starea armatei ucrainene lasă mult de dorit, relatează postul de televiziune Kanal 5.

După cum se vede în înregistrare, racheta a căzut dintr-o dată în mare, iar apoi şi-a schimbat brusc traiectoria cu 90 de grade şi a zburat în direcţia fregatei canadiene Toronto, fără însă să o atingă. Doar printr-o întâmplare fericită a fost evitat un incident cu distrugeri majore şi posibile victime, scrie publicaţia electronică ucraineană Time-News.

Manevre navale Sea Breeze- 2014, la care participă 12 nave de război şi vase de alimentare din cadrul Ucrainei şi NATO, au început luni în partea de nord-vest a Mării Negre, având ca obiectiv realizarea de antrenamente pentru stabilirea şi menţinerea securităţii navigaţiei într-o zonă de criză.

În paralel cu manevrele NATO, Rusia a procedat în aceeaşi zi la tiruri în Marea Neagră, utilizând baterii de rachete desfăşurate pe coastă şi avioane de luptă ale aviaţiei navale.

Un sistem mobil defensiv de coastă Bastion a distrus ţinte la suprafaţă, instalate la sud-est de Sevastopol, unde se află baza Flotei Rusiei din Marea Neagră.

Patru avioane de luptă Su-24 din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră au lovit, de asemenea, ţinte convenţionale imitând un grup naval advers.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ