Marele regizor de teatru Silviu Purcărete montează pentru prima dată un spectacol în RUSIA

| 07 apr, 18:00

Marele regizor Silviu Purcărete montează pentru prima dată un spectacol de teatru la Sankt Petersburg (Rusia), în acest proiect avându-l ca partener pe celebrul compozitor Vasile Șirli, directorul muzical al Eurodisney din Paris.

"Domnul Șirli (...) vine dintr-un alt proiect, împreună cu Silviu Purcărete. Pentru prima dată, domnul Purcărete montează în Rusia. Face 'Visul unei nopți de vară' la Sankt Petersburg pentru cel mai important festival de acolo", a anunțat marți, într-o conferință de presă, directorul Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac.

Chiriac a colaborat foarte bine în ultimii ani cu Silviu Purcărete și Vasile Șirli.

La a XV-a ediție a Festivalului Internațional de la Sibiu (mai 2008) i-au fost prezentate lui Purcărete trei spectacole: ''Lulu'' (2007), ''Așteptându-l pe Godot'' și ''Faust''. Cu piesa ''Măsură pentru măsură'', montată la Naționalul craiovean, Silviu Purcărete a participat la ediția 2008 a Festivalului Internațional Shakespeare. Tot în 2008, spectacolul ''Cumnata lui Pantagruel'' după Rabelais, produs de regizor la Teatrul Național ''Radu Stanca'' din Sibiu, a fost votat drept ''Cel mai bun spectacol'' la Festivalul Ex Ponto din Ljubljana (Slovenia).

Piesa de teatru ''Faust'', în regia lui Silviu Purcărete, care a deschis Festivalul Internațional de la Edinburgh din august 2009, a fost declarată ''Sold out!'', cu două săptămâni înainte de prima reprezentație. La ediția 2009 a Festivalului de la Sibiu, publicul a avut bucuria să urmărească trei spectacole semnate Silviu Purcărete: ''Metamorfoze'', ''Uriașii munților'' și ''Faust''.

Purcărete a regizat, de asemenea, spectacolele: ''Regele moare'' de Eugene Ionesco, montat în 2010, alături de o echipă internațională; "D'ale carnavalului", de I.L. Caragiale, o producție a Teatrului Național din Sibiu, care a avut premiera pe 1 aprilie 2011 și care a fost recompensat la Gala Comediei Românești festCo 2012 cu patru premii — Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună scenografie și Premiul pentru cel mai bun actor secundar. Un alt spectacol important, "Oedip", pus în scenă la Teatrul Național ''Radu Stanca'' din Sibiu, a avut premiera pe 13 iunie 2014, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (ediția a XXI-a).

Cel care poate fi numit un adevărat fenomen al teatrului românesc nu a ocolit nici subiectul legat de realizarea unei producții cinematografice. Filmul ''Undeva la Palilula'' (2012) este lung-metrajul de debut al lui Silviu Purcărete, un proiect grandios care reunește importante nume din lumea teatrului și filmului românesc. Filmul a fost recompensat cu trofeul pentru Cel mai bun lungmetraj de debut la cea de-a opta ediție a Festivalului Filmului Sud-Est European — SEEFest, desfășurat la Los Angeles în perioada 2 — 6 mai 2013.

Purcărete a primit în 2013 o stea pe Aleea Celebrităților de la Sibiu ("Sibiu Walk of Fame"), un proiect inițiat de Primăria Municipiului Sibiu ca o recunoaștere publică a meritelor celor mai importante personalități care au contribuit la dezvoltarea fenomenului cultural de la Sibiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ