Marga a pierdut procesul cu profesorul care l-a acuzat că a fost securist

| 23 apr, 2014

Andrei Marga, fost ministru de Externe, a pierdut procesul intentat profesorului universitar Costel Sarbu, care l-a deconspirat ca fiind agent al Securitatii din epoca comunista.

Judecatoria Baia Mare a decis, vinerea trecuta, sa respinga cererea lui Andrei Marga prin care cerea daune morale in suma de 100.000 de lei lui Costel Sarbu, de la Facultatea de Chimie din Cluj Napoca, scrie Evenimentul Zilei.

Costel Sarbu a acordat un interviu pentru EVZ, in care sustinea ca Marga a folosit mai multe nume de cod si a fost racolat de serviciul de contraspionaj al Securitatii.

"Tot ce am spus a fost adevarat. Eu am aflat toate acele amanunte de la un colonel al Securitatii, un anume Gheorghe Musuroaie, care intre timp a decedat. Apoi, in timpul procesului, toate actele trimise de CNSAS, la dosar, au demonstrat ca ceea ce am spus in interviu era perfect adevarat", a declarat profesorul Sarbu, dupa ce a castigat procesul intentat de Andrei Marga.

In timpul procesului intentat de Marga lui Sarbu, probele adunate la dosar au indicat faptul ca fostul ministru de Externe chiar a fost racolat de Directia 3-a de Contraspionaj a Securitati Statului. Numele lui Marga apare, in clar, in doua documente.

Intr-un document semnat de generalul maior Constantin Ioana, seful Securitatii Cluj, se arata ca Andrei Marga a fost racolat de directia de contraspionaj, intr-un dosar informativ unde era vizat un profesor universitar american. In cel de-al doilea document, Andrei Marga este citat ca sursa a Directiei a 3-a.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ