Maria Grapini propune interzicerea şoferilor temporari în transportul de persoane

| 26 iun, 2013

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism, Maria Grapini, va propune miercuri, în şedinţa de Guvern, modificarea unor prevederi legislative astfel încât, în sectorul transportului de persoane să nu mai fie folosiţi şoferi temporari, care lucrează în altă parte.

"Din punctul meu de vedere, în şedinţa de Guvern propun cel puţin un lucru care să se schimbe în lege: am văzut şoferul de la Poliţie, care prin contract avea dreptul în concediu să lucreze în altă parte. Eu cred că în situaţia transportatorilor de oameni, autocare, microbuze, nu trebuie să luăm şoferi temporari, care lucrează în altă parte, care nu fac continuu această activitate pentru că aici este vorba de viteză de reacţie la secundă, de îndemânare şi ştim cu toţii că dacă practici din când în când şoferia ţi se poate întâmpla ca instinctul să nu funcţioneze. De aceea, eu voi propune modificarea legii ca să nu mai existe pe mijloace transport persoane posibilitatea ca şoferii să lucreze parţial undeva şi să lucreze temporar, a intrat în concediu şi a preluat un autocar şi pe un traseu foarte dificil", a spus ministrul Grapini.

Pe de altă parte, aceasta a arătat că funcţionarii publici trebuie responsabilizaţi iar aceia care controlează şi avizează, în momentul când dau un aviz, să nu-l dea din birou, să verifice calitatea, fie că este vorba despre şofer sau despre mijlocul de transport. De asemenea, nerespectarea prevederilor legale trebuie urmată de sancţiuni foarte dure care pot merge până la ridicarea licenţei de transport.

"Din punctul meu de vedere, ar trebui să mergem până la ridicarea licenţei de transport a unei companii care duce la asemenea cazuri, aşa se întâmplă în lume", a explicat ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri şi Turism.

Precizările ministrului vin în urma accidentului produs duminică şi soldat cu moartea a 18 turişti români în Muntenegru, unde un autocar s-a prăbuşit într-o prăpastie. În urma accidentului alte 29 de persoane au fost rănite. Unul dintre cei doi şoferi ai autocarului este angajat al Poliţiei Capitalei. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, poliţistul putea să îndeplinească şi alte activităţi remunerate, în condiţiile în care acest lucru nu împieta desfăşurarea optimă a activităţii de funcţionar public cu statut special.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ