Maria Grapini vrea modificarea Legii funcţionarului public

| 30 mai, 2013

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, propune modificarea Legii funcţionarului public astfel încât funcţionarii care au săvârşit fapte grave să primească interdicţie de angajare în sistemul public pentru o perioadă de minim trei ani.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, Maria Grapini, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că funcţionarii publici trebuie "disciplinaţi" şi de aceea pledează pentru modificarea Legii funcţionarului public, potrivit Mediafax.

"Înainte de a fi ministru şi înainte de a fi în Parlament, mi-am dorit ca Legea funcţionarului public să se schimbe pentru că eu, ca operator în piaţă, am întâmpinat greutăţi. Cred că trebuie să disciplinăm funcţionarii publici, de aceea pledez pentru modificarea acestei legi, şi avem experienţă istorică, a Legii funcţionarului public, astfel încât cei care au săvârşit fapte grave, care au afectat o persoană fizică sau juridică, ar trebui să aibă interdicţie o perioadă să mai fie angajaţi în sistemul public, pe lângă pedeapsa penală sau materială pe care o suportă. Pentru asta voi pleda şi am în studiu Legea funcţionarului public pentru modificare, dar asta este propunerea mea", a spus Grapini.

Ea a subliniat că interdicţia la angajarea în sistemul public depinde de gravitatea faptei, propunerea sa fiind ca durata acesteia să înceapă de la trei ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ