Mariano Rajoy: Spania nu va fi divizată, unitatea sa națională va fi apărată

| 09 oct, 13:11

Șeful guvernului central spaniol, Mariano Rajoy, a declarat, într-un interviu publicat luni în cotidianul german Die Welt, să Spania nu va fi divizată, declarație ce survine la o săptămână după referendumul organizat în Catalonia, unde autoritățile susțin că alegătorii au votat în mod covârșitor în favoarea independenței regiunii spaniole, relatează agenția Reuters.

Întrebat despre riscul ca Spania să fie divizată, Rajoy a răspuns: ''Categoric nu. Spania nu va fi divizată și unitatea sa națională va fi apărată. Vom face tot ce permite legislația pentru a asigura acest lucru''.

În Catalonia, care are propria limbă și cultură și care este condusă de un guvern regional separatist, a avut loc pe 1 octombrie un referendum privind secesiunea, sfidând decizia Curții Constituționale a Spaniei, care a declarat votul ilegal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ