Marius Copil, calificare SENZAŢIONALĂ în turul doi la AUSTRALIAN OPEN

| 20 ian, 09:10

Marius Copil (locul 194 în clasamentul ATP) a reuşit o calificare superbă în turul doi de la Australian Open (cea mai bună performanţă a carierei), după ce l-a învins pe Pablo Andujar (locul 43 ATP, din Spania).

Marius Copil, jucător venit din calificări, a trecut în runda inaugurală de Pablo Andujar, nr. 43 ATP, scor 6-2, 6-2.

Marius Copil s-a aflat pentru prima dată pe tabloul principal la u turneu de Grans Slam. pentru performanţa sa, Copil va primi 45 de puncte ATP şi un cec în valoare de 42.000 de euro.

În următorul meci, Copil îl va întâlni pe Stanislas Wawrinka, nimeni altul decât deţinătorul trofeului.

Citeşte şi: SURPRIZĂ IMENSĂ la Australian Open. IRINA BEGU a învins-o pe a noua jucătoare a lumii

Într-un alt meci, jucătoarea română Monica Niculescu a fost învinsă de australian Samantha Stosur (N. 20), cu 6-4, 6-1, marți, la Melbourne.

Niculescu (27 ani, 49 WTA) a cedat după o oră și 19 minute în fața unei adversare (30 ani, 21 WTA) în fața căreia pierduse cele patru confruntări precedente: în 2009 la Stanford și Los Angeles, în 2012 și 2013 la Doha.

Monica va primi pentru participare 30.000 de dolari australieni și 10 puncte WTA, urmând să evolueze și la dublu feminin, alături de rusoaica Vitalia Diacenko.

Doar două din cele cinci românce de pe tabloul principal de simplu, Simona Halep (N. 3) și Irina Begu, au trecut de primul tur la Melbourne, în timp ce Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru și Sorana Cîrstea au fost eliminate fără a câștiga vreun set.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ