UPDATE Peste 12.000 de oameni au participat la un MARȘ COMEMORATIV, după tragedia din Colectiv

| 01 noi, 14:54

Peste 12.000 de oameni au participat la un marș al tăcerii în memoria victimelor de la clubul Colectiv.

Oamenii au venit la marş, dând curs apelului de participare la acest eveniment comemorativ, lansat cu o zi în urmă pe Facebook. Iniţial, în Piaţa Universităţii s-au strâns aproximativ o mie de persoane, însă numărul lor a crescut de mai multe ori pe traseul spre club.

Manuela Hărăbor a ieșit în stradă pentru a participa la marșul dedicat persoanelor decedate. Actrița a spus că numărul mare de persoane care participă la această adunare trebuie să fie un semnal de alarmă pentru ca autoritățile să facă ceva în privința siguranței cetățenillor.

"Acestea sunt bombe cu ceas. Autoritățile nu fac nimic. S-au făcut sesizări peste sesizări. Vreau să vă spun că joc de 2 ori pe lună într-un loc din centrul Vechi și mă rog la Dumnezeu să mă lumineze în caz de cutremur sau incendiu. Este momentul ca românii să fie atâ de solidari încât să forțeze autoritățile să ia o decizie extremă. Lucrurile trebuie duse până la capăt. Măr rog la Dumnezeu să îi dea românului minte și răbdare să aibă un cuvânt de spus și să forțeze autoritățile. Ăsta e momentul în care trebuie să punem piciorul în prag. Să luptăm pentru viețile copiilor noștri", a spus aceasta.

Sute de oameni s-au adunat în Piața Universității din Capitală pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei de la Clubul Colectiv, în urma căreia 29 de persoane și-au pierdut viața și alte aproape 180 au fost rănite.

În fața clubului au fost aprinse mii de lumânări și au fost depuse flori în memoria victimelor. Totodată, duminică, începând cu ora 14.00 va fi organizat un marș care se va încheia cu un moment de reculegere la locul tragediei. 

"Duminică, ne vedem la Universitate, la ora 14.00! Anunțați-i și pe ceilalți! Toți sunt bineveniți. Copiați mesajul și publicați-l pe pagina voastră, pentru a fi văzut de mai multă lume", scriu mai mulți utilizatori pe Facebook. 

Zilele de 31 octombrie și 1 -2 noimebrie au fost declarate zile de doliu național în memoria celor care și-au pierdut viața în incendiul din clubul bucureștean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 noi, 15:50
liviuioan
* ce-a mai ramas e planset *
# De cum iti revii dupa o nenorocire, ai o clipa de adanca amaraciune . Abiatrezita din aceasta stare, mintea isi reia ideile obisnuite ale linistitei vieti de mai inaintea acestor nefericiri , dar gandul noilor stari de lucruri i se infatiseaza in toata cruzimea si suferinta , ii apare si mai vie , in urma acestei confruntari de o clipa . # Condoleante familiilor indurerate .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ