Mazăre despre gazele de şişt: Vor fi aceleaşi riscuri pe care le au şi americanii. Că n-or fi proşti

| 20 sep, 2013

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, vineri, că a avut discuţii preliminare cu reprezentanţii companiei Chevron despre gazele de şist şi în cazul exploatării acestora în Dobrogea ar putea exista o înţelegere astfel încât gazele să poată fi cumpărate mai ieftin iar preţul gigacaloriei plătite de populaţie să scadă.

'În America gazele sunt de opt ori mai ieftine decât în Europa. S-ar putea ca, dacă descoperă gaze de şist şi dacă le exploatează, să avem o înţelegere prin care să cumpărăm gazele de şist mai ieftin şi să ni le dea comunităţii şi atunci să reducem gigacaloria. În principiu, asta este direcţia şi tema de discuţii pe care o am eu şi preşedintele Constantinescu (preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa - n.r.) cu Chevron. Am avut nişte discuţii, sunt preliminare', a spus Mazăre.

Edilul a menţionat că nu se pricepe la problemele legate de mediu, dar se pricepe la efectele benefice pe care exploatarea gazelor de şist le-ar avea asupra facturilor la încălzire ale populaţiei.

'Eu nu mă pricep la mediu, eu mă pricep la ce-ar însemna dacă s-ar exploata, ce răsfrângere directă ar avea asupra locuitorilor. Nu ştiu ce scădere va fi la factură. Dacă se vor exploata gaze de şist, facem astfel încât să cumpărăm mai ieftin şi să reducem factura. (...) Cu ce riscuri? Cu riscul pe care îl au şi americanii care exploatează la ei în ţară. Că n-or fi proşti!', a afirmat primarul Constanţei.

Chevron are trei concesiuni în sudul Dobrogei, în zona Costineşti, Adamclisi şi Vama Veche.

Tag-uri: Chevron, Radu Mazăre
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ