Medalie de bronz pentru România la Campionatele Mondiale de Scrimă

|

Sportivul român Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de bronz, miercuri seara, în proba individuală de sabie, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, după ce a fost învins în semifinale de rusul Veniamin Reşetnikov, cu 15-10.

Dolniceanu, campionul european al probei, îl învinsese în sferturile de finală pe italianul Enrico Berre, cu 15-4, în optimi a dispus de italianul Luigi Samele (15-12), în şaisprezecimi câştigase la ucraineanul Dmitro Boiko (15-7), iar în primul tur trecuse de japonezul Kenta Tokunan (15-7).

La Mondiale, Dolniceanu avea o medalie de aur cu echipa (2009) şi una de bronz (2010, tot cu echipa).

Alin Badea (locul 15) s-a oprit în optimi, fiind învins de ungurul Andras Szatmari, cu 15-13, după ce a trecut de americanul Jeff Spear (15-13) şi de valorosul sabrer rus Aleksei Iakimenko (15-12).

Ciprian Gălăţanu (locul 26) l-a învins în primul tur pe polonezul Adam Skrodzki (15-10), dar apoi a fost întrecut cu 15-10 de ungurul Aron Szilagyi, în vreme ce Iulian Teodosiu (locul 35) a fost învins în primul tur de belarusul Valeri Priemka (15-7).

Finala va fi una integral rusească, Reşetnikov urmând să lupte pentru aur cu compatriotul său Nikolai Kovalev, care a trecut în semifinale de ungurul Aron Szilagyi cu 15-14.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ