Medicul Mircea Beuran, desființat de un deputat USR: ”Mii de medici au plecat din ţară din cauza Beuranilor”

| 07 ian, 22:14

Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a adus în atenţia opiniei publice cazul femeii care a murit după ce a ars pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, afirmă că medicul Mircea Beuran îşi făcuse un obicei din a parafa documentele medicale ale pacienţilor, ca şi când ar fi efectuat el operaţiile, deşi nu se afla în sala de operaţie. Ungureanu acuză că există o „camarilă” a unor medici protejaţi politic în spitale.

Parlamentarul USR Emanuel Ungureanu a afirmat că a aflat despre moartea femeii de 66 de ani „de la o asistentă care este avertizor de integritate”.

Ungureanu a declarat că timp de şapte zile personalul medical cu pregătire medie – asistente şi brancardieri - din spital nu au spus nimic, iar aceştia au început să vorbească după ce „s-a auzit” în spital că ar urma ca asistenţii să fie învinovăţiţi pentru incidentul care a dus la deces.
Acesta spune că nu a întrebat dacă au fost şi alte cazuri de pacienţi arşi, dar că a aflat despre „un caz din luna martie” în care un pacient ar fi fost ars într-o situaţie similară.
„Am aflat la câteva câteva zile după despre un alt caz. Dumneavoastră aţi spus despre un caz din luna august, eu ştiu de un caz din luna martie. Într-un stat civilizat, când apare un incident – că nimeni nu vrea să ardă pe cineva – spitalul, managerul şeful de secţie explică incidentul, îşi cer scuze, se declanşează un proces”, a afirmat Emanuel Ungureanu marţi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.
Ungureanu acuză că medicul Mircea Beuran ar fi intrat în sala de operaţie fără a se dezinfecta conform protocolului şi susţine că există o „camarilă” a unor medici care ar fi protejaţi politic.
„Sunt imagini şi vă rog să le cereţi autorităţilor care arată că profesorul Beuran a intrat după incident, nedezinfectându-se” susţine Ungureanu.
El spune că a văzut imagini care ar atesta că medicul Mircea Beuran intră în sala de operaţii cu ceasul la mână, îmbrăcat cu echipamentul de secţie, fără halat pentru sala de operaţii şi intră în sala de operaţii fără a se dezinfecta şi că aceste imagini ar fi fost ridicate de către anchetatori.
„Atât de mare era puterea politică în spital a lui Beuran încât nimeni nu a îndrăznit să ia nicio declaraţie la niciun medic din sală”, a mai spus Emanuel Ungureanu.
Parlamentarul susţine că medicul rezident care ar fi responsabil ar fi făcut toate manevrele preoperatorii fără a fi asistat de vreunul dintre medicii de gardă.
„Când vine medicul primar, el nici nu vede ce a preparat medicul rezident. El intră neştiind că dedesubt musteşte substanţă inflamabilă. (...) Pacienta a luat foc, iar ei văd fumul şi după ce văd fum văd vâlvătaia şi după aia începe o scenă pe care nu pot să o descriu”, a mai spus Ungureanu.
El a reafirmat faptul că Mircea Beuran „ca practică, nu intră în sală” dar parafează documente medicale ale pacienţilor operaţi.
„El, ca practică, nu intră în sală, parafează actele operatorii, protocolul şi foaia de observaţie şi acest caz nu este singular. O să vedeţi după ancheta procurorilor în câte alte situaţii el a parafat că este în sală şi nu a fost. El este prototipul Dumnezeului medical, al profesorului zeitate care şi-a construit o camarilă. (...) Mai mulţi profesori care se caţără în structuri de putere în zona medicală protejaţi de politicieni”, a afirmat Emanuel Ungureanu.
El a mai spus că „domnul profesor parafează tot pentru plicul de după” şi susţine că există o practică în spitale, conform căreia unele operaţii sunt efectuate de rezidenţi.
„Plicul de după a fost cel care a creat ierarhii în structurile interne din spitale. Mii de medici au plecat din ţară din cauza Beuranilor, pentru că nu au avut nicio şansă să intre în sală (de operaţii – n.r.) şi în sală au intrat de multe ori lichele care au ştiut să tacă şi să acopere porcăriile”, a mai afirmat parlamentarul USR.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ