Mergem sau nu în “țara lui Radu Mazăre”?

| 08 sep, 2013

După euforia acestui succes special, urmează calculele. Bătălia câștigată cu Ungaria a fost doar o etapă a unui război mai lung al cărui obiectiv este calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Iar calculele arată în felul următor.

România a obținut o victorie superbă împotriva Ungariei, într-o seară perfectă care a avut de toate. Atmosferă minunată, goluri senzaționale, un joc bun și sentimentul dulce al superiorității sportive în contextul unor manifestări huliganice ale fanilor maghiari care păreau, la un moment dat, că vor pune în umbră înfruntarea fotbalistică.

După euforia acestui succes special, urmează calculele. Bătălia câștigată cu Ungaria a fost doar o etapă a unui război mai lung al cărui obiectiv este calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia. Iar calculele arată în felul următor.

În urma victoriei, România a urcat pe locul 2 în grupă, dar șansele noastre de calificare depind în bună măsură de rezultatul meciului cu Turcia de la începutul săptămânii viitoare. România a acumulat 13 puncte, cu cinci mai puține decât Olanda și un golaveraj de +3. Ungaria a căzut pe locul 3 cu 11 puncte și un golaveraj de +2 în timp ce Turcia se află pe locul 4 cu un golaveraj de +5. Restul echipelor, Estonia și Andora, nu mai contează în cursa pentru calificare.

Prin urmare, șansele de calificare ale României depind ocuparea unui loc la baraj și, evident de câștigare acestuia. Important este că, pentru a ajunge în acest punct, depindem exclusiv de rezultatele noastre. Noi mai avem de jucat cu Turcia acasă, cu Estonia acasă și cu Andora în deplasare. Ungaria mai are de jucat cu Estonia acasă, cu Olanda în deplasare și cu Andora acasă.

Dacă pornim de la premisa că atât România, cât și Ungaria vor bate echipele mai slab cotate – Estonia și Andora, o victorie în meciul de marți cu Turcia ne-ar asigura calificarea în play-off, chiar dacă ungurii bat Olanda la ea acasă. În caz de egalitate cu Turcia, ne păstrăm șanse de calificare dacă batem Estonia și Andora. Singura situație nefericită ar fi aceea în care Ungaria bate în Olanda și ar avea un golaveraj mai bun decât noi. De aceea, numărul de goluri pe care le vom marca în cele trei partide care urmează devine foarte important.

Ipoteza unui eșec în meciul cu Turcia, pune sub semnul întrebării calificarea. Ne păstrăm șanse, dar depindem de rezultatele adversarelor. De exemplu, ne calificăm dacă pierdem cu Turcia acasă, cu condiția ca Olanda să bată Turcia și Ungaria în meciurile care urmează. Lucru care nu este atât de sigur având în vedere că Olanda, cu calificarea deja asigurară, nu a reușit decât un egal în Estonia. Prin urmare, calificarea depinde mai ales de rezultatele noastre. Câștigăm toate meciurile și suntem calificați. Câștigăm două la scor mare și facem un egal cu Turcia și avem toate șansele de a ne califica.

Urmează apoi meciul de baraj unde, conform clasamentelor de după jocurile de vineri, pe locurile 2 în grupe se situează  Croaţia, Grecia, Rusia, Franţa, Muntenegru, Suedia, Bulgaria și Norvegia. Este important de precizat că pentru a ajunge la baraj trebuie să fim între primele 8 ocupante ale locurilor 2, din cele 9 posibile.

În concluzie, șansele noastre de a ajunge în țara lui Mazăre au crescut substanțial după victoria cu Ungaria. Mai rămâne doar să fim la fel de performanți și în meciurile care urmează, să câștigăm barajul, iar anul viitor vom dansa cu toții pe ritmuri de samba la Campionatul Mondial de Fotbal, Brazilia 2014.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ