Mesajul disperat al primarilor de orașe: NU mai avem bani pentru facturi și salarii

| 11 oct, 15:21

Primarii orașelor din România acuză Guvernul PSD demis că i-a adus într-o situație disperată și că nu are de unde să scoată banii necesari.

Edilii care așteptau cu sufletul la gură banii de la Guvern ar putea rămâne cu buzunarele goale. Hotărârea de Guvern care împărțea bani primarilor nu este pe ordinea de zi a ședintei de guvern de astăzi programată la ora 11.00.

De unde în urmă cu câteva zile atât Viorica Dăncilă și Eugen Orlando Teodorovici dădeau ca sigură alocarea de 1,4 miliarde de lei către primării, aseară Dăncilă nu mai era așa sigură. Primarii sunt disperați. Nu mai au nici măcar bani de salarii și plata facturilor.

Ionel Chiriță, președintele executiv al Asociației Orașelor din România, a explicat la Realitatea TV că suma necesară pentru funcționarea pe cota de avarie a orașelor este de minim 4-5 miliarde lei:

"Nu înțeleg de unde iau banii. Este nevoie de 4-5 miliarde lei, ca să putem supraviețui, să putem încălzi școlile, să plătim salariile. Lucrurile stau foarte grav, situația în care Ministerul de Finanțe a adus orașele e total grav. Cererile din teritoriu sunt între 9-10 miliarde. Noi nu putem să ieșim anul ăsta la liman cu funcționarea. Nu putem să plătim salariile. Pentru o funcționare minimă e nevoie de 4 mld. jumătate", a declarat șeful AOR la Realitatea TV.

Tag-uri: primari
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ