Mesajul unui deputat PNL pentru premier: “Ponta, fii drăguţ, treci şi pe la Rădăuţi”

| 24 iul, 18:05

“Ponta, fii drăguţ, treci şi pe la Rădăuţi”, este mesajul prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Ioan Bălan, către premier, prin care trage un semnal de alarmă asupra situației de la primăria municipiului Rădăuți.

Localnicii se plâng că nu pot abține autorizații de construcții, fiindcă secretarul care ține locul primarului are voie să semneze doar statele de plată şi, din când în când, “câte un certificat de deces”, relatează Obiectiv de Suceava.

Deputatul PNL, Ioan Bălan, cere o soluție la această problemă cu care se confruntă rădăuțenii, care nu pot construi ceva pe proprietatea lor și nici să se racordeze la gaze naturale, curent electric sau canalizare, pentru că secretarul interimar are posibilitatea de a semna statele de plată pentru salariile angajaților, nimic mai mult.

“Sute de cetăţeni din municipiul Rădăuţi nu pot începe nicio investiţe, nici măcar nu pot face o cerere de autorizare, fiindcă nu au în faţa cui să o depună. Nu există persoane abilitate în acest sens. Plus că proiectele de investiţii în municipiul Rădăuţi sunt toate blocate”, a declarat Ioan Bălan. 

El i-a cerut preşedintelui CJ Suceava ca prin autoritatea pe care o are la nivelul judeţului să-i transmită premierului României mesajul „Ponta, fii drăguţ, treci pe la Rădăuţi!”, o adaptare după un slogan mai vechi al rădăuţenilor „adresat primului şef al statului de după anul 1989, „Iliescu, fii drăguţ, să ajungi şi la Rădăuţi!”.

Municipiul a rămas fără conducere după ce primarul Aurel Olărean a fost arestat la domiciliu pentru șantaj și Consiliul local, dizolvat, iar mandatul secretarului Consiliului local a expirat. După câteva luni de haos în care Municipiul n-a avut nici primar, nici consiliu local, s-a ajuns la o rezolvare parțială. Secretarul comunei Frătăuţii Noi, Marinică Sofroni, din judeţul Suceava a devenit secretarul interimar al Rădăuţiului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ