Metallica îşi invită fanii să îi alcătuiască set list-ul pentru turneul european din 2014

| 27 noi, 2013

Trupa Metallica şi-a invitat fanii din lumea întreagă să îi alcătuiască set list-ul pentru turneul european pe care grupul american îl va susţine în 2014.

Piesele pe care grupul american le va cânta în show-urile "Metallica By Request" în vara anului viitor vor fi alese pe baza voturilor fanilor, informează site-ul revistei New Musical Express.

Metallica a anunţat deja trei concerte pe care le va susţine în Germania în 2014 - la Sonisphere (4 iunie), Rock Im Park (6 iunie) şi Rock am Ring (8 iunie). Următoarele concerte din turneul european al trupei americane vor fi anunţate săptămâna viitoare.

Această serie de concerte, intitulată "Metallica By Request", va permite fanilor să aleagă set list-ul de la fiecare concert, din totalitatea pieselor pe care Metallica le-a lansat în cei peste 30 de ani de carieră ai grupului.Fiecare concert va avea un set list alcătuit din 18 piese - 17 vor fi alese de fani şi o piesă (un cântec nou) va fi aleasă de membrii grupului.

Vorbind despre decizia trupei de a pune set list-ul turneului european în mâinile fanilor, Lars Ulrich, solistul trupei Metallica, a spus: "Încă o dată suntem încântaţi să scăpăm de cei patru pereţi ai studioului de înregistrări şi să ne energizăm cu ajutorul prietenilor noştri europeni devotaţi, timp de câteva săptămâni, în mai şi iunie. În plus, faptul că toţi fanii noştri vor putea să aleagă piesele pe care le vom cânta va fi ceva amuzant şi îmi ia, totodată, o mare greutate de pe umeri, întrucât eu sunt de obicei acela care alcătuieşte set listul".

Metallica a anunţat recent că va susţine un concert şi în Antarctica, devenind cea de-a doua trupă din toate timpurile care va cânta pe continentul îngheţat. Formaţia americană va cânta, pe 8 decembrie, în interiorul unui dom, în apropiere de heliportul bazei argentiniene Carlini. Concertul va fi unul "silenţios", întrucât niciun instrument nu va avea amplificator, iar show-ul va fi transmis prin căşti fanilor care vor ieşi câştigători la un concurs organizat de compania Coca-Cola în Argentina, Chile, Columbia, Costa Rica şi Mexic.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Metallica a susţinut trei concerte în România, dintre care cel mai recent în vara anului 2010, la Festivalul Sonisphere.

Tag-uri: metallica, turneu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ