Meteo: Se răcoreşte, apar ploile însoţite de vijelii

| 16 aug, 2014

Sambata, vremea incepe sa se strice in toata tara. Valorile termice incep sa scada, iar ploile insotite de vijelii isi vor face aparitia si in jumatatea de sud a tarii, dupa ce vineri au acoperit zonele de vest.

Chiar daca mai scad, valorile termice raman ridicate, disconfortul termic urmand sa se mentina in Muntenia, unde indicele temperatura-umezeala (ITU) poate atinge pragul critic de 80 de unitati.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu innorari si averse insotite de descarcari electrice si chiar de grindina, in speciale in nordul si vestul tarii, iar incepand de sambata dupa-amiaza si in celelalte regiuni. Pe litoral, sunt nori de ploaie inca de la ora 10:00. Maximele vor atinge 33-34 de grade Celsius.

In Capitala se mai racoreste, dar vremea se mentine calduroasa si maxima la amiaza va fi de 32 de grade Celsius.

In partea a doua a zilei de sambata si duminica, vremea se strica in toata tara, avertizeaza meteorologii.

Apar ploile torentiale, insotite de vant puternic. Instabilitatea termica va fi accentuata in special in Muntenia si Dobrogea. Intensificarile vantului vor lua aspect de vijelie si e posibil sa cada grindina.

In lunca Dunarii si pe litoral sunt asteptate ploi care pot atinge chiar si 30 de l/mp.

Chiar daca se raceste usor in acest weekend, incepand de luni, vremea frumoasa revine, iar temperaturile incep sa creasca usor, maximele urmand sa depaseasca din nou 30-32 de grade Celsius.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ