Metrorex a cumpărat 16 trenuri noi. Pe ce magistrală vor circula.

| 19 sep, 2013

Metrorex a achiziţionat 16 garnituri noi de metrou pentru care a plătit 97 de milioane de euro fără TVA şi care vor circula pe Magistrala 3 (Preciziei-Anghel Saligny) începând cu anul viitor.

Trenurile au fost achiziţionate în cadrul unui contract încheiat în anul 2011 între Metrorex şi firma spaniolă CAF, informează gândul.info.

„În cadrul acestui contract este prevăzut ca primul tren, asamblat, finisat şi testat static în fabrica CAF Becsain din Spania, să fie livrat în luna octombrie a acestui an, urmând ca după efectuarea omologării şi probelor de anduranţă (20.000 km), recepţia şi utilizarea pentru serviciul comercial să înceapă în a doua jumătate a lunii ianuarie 2014”, a declarat pentru gândul directorul general al Metrorex Aurel Radu.

„Vagoanele vor avea un aspect modern şi vor asigura condiţii de confort sporit pasagerilor, vor dispune de sistem de ventilaţie forţată, geamuri rabatabile, uşi cu deschidere locală, display-uri de informare, sistem de comunicare direct între călători şi mecanicul trenului, precum şi locuri speciale pentru persoanele în cărucioare rulante”, a precizat Radu.

Fiecare garnitură de metrou are o capacitate de 1.200 de locuri şi poate circula cu 80 km/oră, potrivit site-ului companiei producătoare.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ