Metrorex trimite trenurile vechi de la restul magistralelor la Metroul Drumul Taberei: Aşteptarea pe peron nu va fi mai lungă

| 17 sep, 22:24

Metrorex anunţă că redistribuirea trenurilor de metrou din flotă existentă pe noua magistrală M5, deschisă în Drumul Taberei, nu va afecta timpii de aşteptare pe celelalte maghistrale. Trenurile distribuite sunt de tip IVA, cele vechi, livrate metroului din Bucureşti de Astra Arad.

„Redistribuirea trenurilor din flota actuală pe noua magistrală nu va afecta intervalele de succedare de pe celelalte magistrale, întrucât sunt introduse în circulaţie trenuri de tip IVA, iar acolo unde este necesar (la orele de vârf de trafic) se vor introduce trenuri suplimentare”, se menţionează într-un comunicat Metrorex.

Pe de altă parte, Metrorex atrage atenţia că în perioada imediat următoare este posibil să apară nesincronizări în funcţionarea sistemelor de pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor, deoarece pe această magistrală nu circulă în prezent trenuri noi.

"Pentru această perioadă de început este posibil să apară şi anumite nesincronizări în funcţionarea optimă a sistemelor, în condiţiile în care din motive externe şi nedorite de Metrorex, această magistrală nu beneficiază încă de trenuri noi prevăzute a fi echipate cu cel mai modern sistem de supraveghere şi conducere a traficului(...) Cartierul Drumul Taberei are circa 300.000 de locuitori. Raportat la acest număr, capacitatea proiectată pentru transportul călătorilor pe noua magistrală de metrou este de 50.000 călători/oră/sens. În cadrul acestui proiect, Metrorex are în vedere achiziţia a 13 trenuri noi de metrou care vor permite micşorarea intervalului de succedare de 6 minute", se precizează în comunicatul semnat de directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, citat de Agerpres.

Conform Metrorex, în decembrie 2018 mai existau 186 de vagoane IVA în inventar, din care 30 de vagoane (5 trenuri) în exploatare.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ