Microsoft a pierdut 10,9 miliarde de dolari în încercarea de a concura Google

| 12 iul, 2013

Microsoft încearcă de ani buni să impună motorul de căutare Bing ca o alternativă reală la Google Search, iar pentru asta a făcut şi face în continuare eforturi financiare uriaşe. Din 2005 şi până acum, Online Services Division din cadrul Microsoft - care încorporează Bing, MSN şi alte proprietăţi online ale companiei -, a pierdut 10,9 miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Publicaţia remarcă faptul că „este probabil cea mai mare pierdere înregistrată vreodată de o companie pe internet”. Însă, Microsoft este o companie foarte profitabilă în continuare şi nu îşi permite să renunţe fără luptă la un domeniu atât de important precum căutarea online.

În anul fiscal 2012, Microsoft a înregistrat venituri de 73,7 miliarde de dolari şi le-a returnat investitorilor, prin dividende şi programe de răscumpărare de acţiuni, 10,7 miliarde de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ