Mihai Răzvan Ungureanu calcă pe cadavre

| 25 iun, 2013

Accidentul din Muntenegru, în care au murit 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite, a provocat o adevărată dramă pentru poporul român.

Durerea a cuprins inimile noastre, iar cuvintele nu pot descrie suferinţa celor implicaţi direct în accident. Însă, noi, cei care suntem la distanţă, privim mai detaşaţi subiectul şi ne permitem să facem tot felul de analize privind mai multe aspecte ale situaţie: cine a fost vinovat, dacă autorităţile române au acţionat eficient, dacă legislaţia din România este suficient de performantă pentru a proteja cetăţenii etc. Cu toate acestea trebuie, să ne arătăm respectul pentru cei decedaţi şi pentru suferinţa apropriaţilor şi să nu transformăm acest caz în unul politic.

Din informaţiile de până acum aflăm că şoferul autocarului se face vinovat pentru accident. Florin Dorobăţ, unul dintre românii care a supravieţuit accidentului din Muntenegru, a declarat că şoferul autocarului s-a angajat într-o depăşire riscantă, care a dus la groaznicul eveniment. Acesta a mai spus că şoferul a depăşit cu 40Km/h limita legală admisă pe acea porţiune de drum. Varianta acestuia este susţinută şi de către o altă pasageră care a precizat că e posibil ca şoferul să fie vinovat. Una peste alta, Muntenegru este o ţară recunoscută pentru şoselele periculoase, numeroase accidente petrecându-se în fiecare an. Acest lucru ar fi trebuit să fie un motiv suplimentar pentru ca cei care se angajează în astfel de trasee să fie mai precauţi. Cotidianul Adevărul scrie că „în anul 2004, într-o tragedie similară şi-au pierdut viaţa 12 copii bulgari după ce autocarul lor s-a prăbuşit de la o înălţime de 15 metri în râul Lim din Muntenegru”.

În ceea ce priveşte modalitatea în care au acţionat autorităţile române, putem spune că s-au descurcat onorabil. Însă nu greşim cu nimic dacă afirmăm că unele lucruri se puteau face mai bine, că se putea interveni mai rapid şi mai eficient. Iar pe viitor este de dorit ca acţiunea autorităţilor să fie de o calitate ireproşabilă. Dar a transforma cazul într-o luptă politică este inacceptabil. E ca şi cum ai dansa pe mormântul celor decedaţi. Exact acest lucru l-a făcut Mihai Răzvan Ungureanu, care dă dovadă de un oportunism politic nesimţit. Fostul premier s-a folosit de această tragedie pentru a-l atacă pe Victor Ponta. Însă, replica lui Ponta a fost pe măsura fucţiei pe care o ocupă: „regret foarte mult că, într-un moment de tragedie şi de asemenea necazuri, personaje politice ca domnul Mihai Răzvan Ungureanu se comportă ca nişte hiene politice, încercând ca, din moartea unor oameni, să aibă câştiguri politice şi fac un apel la toţi politicienii să nu folosească aceste tragedii ale oamenilor pentru interesele lor".

E într-adevăr regretabil că un personaj politic ca Mihai Răzvan Ungureanu, de la care avem aşteptări ridicate, care poate fi privit ca un candidat serios la funcţia supremă în stat, să preia metode nesimţite de a face politică. De oameni politici de acest fel nu avem nevoie. E plină scena politică din România. Vrem politicieni echilibraţi, cu coloană vertebrală şi nu lichele. În concluzie, Domnule Ungureanu aţi ratat un moment ideal în care puteaţi tăcea. Sper din toată inima să învăţaţi din această situaţie.

Acum într-un moment dureros pentru Românie este bine să fim solidari şi uniţi şi să ne rugăm pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iun, 2013
Popescu
MRU
MRU este in degringolada. Aparitia Miscarii Populare face ca dorinta lui de marire sa se diminueze considerabil. Ca si Turcescu vrea sa fie ascultat tipand.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ