Mihail Neamțu: ”Sunt propunerea PMP pentru viceprimar al Bucureștiului!”

| 05 oct, 20:25

Mihail Neamțu, vicepreședinte al PMP, a declarat că este propunerea Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de viceprimar care coordonează instituțiile de cultură ale Primăriei Capitalei. Acesta spune că Nicușor Dan, PNL și USR vor trebui să decidă dacă PMP va fi cooptat pentru a forma o majoritate clară în Consiliul General al Primăriei, acum fiind una “fragilă”.

“Decizia este a celor care fac deja majoritatea și decizia pe care o va lua PNL și USR. În cazul în care va fi cooptat un membru PMP din Consiliul General, va consolida majoritatea.

Acum, dacă la ora asta cineva se îmbolnăvește sau defectează, se pierde majoritatea. Nicușor Dan e la doar un vot distanță de a pierde majoritatea. Dacă nu este cooptat un membru PMP, ei vor rămâne cu o majoritate fragilă.
Decizia e la Nicușor Dan și liderii USR și PNL. Noi n-am solicitat nimic. E o propunere care s-a făcut din partea PMP, Mihail Neamțu, viceprimar pentru instituțiile de cultură ale Primăriei.
În funcție de maturitatea politică care va fi demonstrată în următoarele zile, Primăria București va avea o majoritate consolidată sau nu”, a explicat Mihail Neamțu.
Acesta a spus că protocolul de colaborare prevede metodologia de principiu pentru colaborarea între PNL și PMP, acolo unde se poate constitui o majoritate în consiliile locale și cele de CJ, potrivit Digi 24.ro.
PNL nu poate constitui majorități fără PMP în locuri precum Arad și județul Neamț.
Reprezentanții celor două partide negociază în acest moment pentru a lua o decizie.
Liderul PNL, premierul Ludovic Orban, a spus că PMP se află la guvernare alături de liberali.
PNL a ratificat, în ședința Biroului Executiv Național de luni, protocolul de colaborare în plan local între PNL și PMP.
“PMP se află la guvernare alături de PNL. Facem parte din aceeași familie politică a PPE și am luat decizia ca în consiliile locale și cele județene să avem un protocol de colaborare pentru a pune în aplicare programele de dezvoltare locală, promisiunile ambelor partide în campanie”, declarat secretarul general al liberalilor, Robert Sighiartău.
Traian Băsescu a spus că o eventuală colaborare nu se poate face în orice condiții, ci „de sus până jos”.
„Să o facă numai pe unde le convine, și unde nu, nu... nu merge!”, a spus Băsescu. Fostul președinte spune că nu glumește când afirmă acest lucru, în condițiile în care PMP are deja „suspiciuni majore și o încredere redusă în cuvântul lui Ludovic Orban”.
„«De sus până jos» înțeleg de la primării până la consilii județene, la consilii locale, peste tot. PMP nu-i pelerină de vreme rea, unde le convine. Ori mergem pe principiul pe care PMP îl propune – o alianță - și prima opțiune în administrația locală este să sprijinim primarul PNL, sau să sprijinim președintele PNL al CJ, ori, dacă ei vor spune «da, dar aici, da, aici, nu, aici ne interesează, aici nu ne interesează...», atunci ne vedem fiecare de treaba lui, că nu suntem pelerină de ploaie să o folosești numai când ai nevoie”, a spus Băsescu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ