Miliardarul american de origine maghiară George Soros a făcut o achiziţie surpriză

| 03 mar, 2014

Într-un comunicat de presă, IGD a explicat că, în data de 28 februarie, fondul Quantum Strategic Partners a cumpărat 3,15% din acţiunile IDG direct de la compania italiană, fără a da însă detalii referitoare la preţ.

Un fond de investiţii gestionat de Soros Fund Management, aparţinând miliardarului George Soros, a cumpărat un pachet de aproximativ 5% din acţiunile grupului italian de centre comerciale Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care deţine în România reţeaua Winmarkt, informează Agerpres, care citează Reuters.

Într-un comunicat de presă, IGD a explicat că, în data de 28 februarie, fondul Quantum Strategic Partners a cumpărat 3,15% din acţiunile IDG direct de la compania italiană, fără a da însă detalii referitoare la preţ. În aceeaşi zi, al doilea mare acţionar de la IGD, Unicoop Tirreno, a vândut şi el fondului Quantum Strategic Partners, o parte din acţiunile sale astfel că participaţia sa la IGD a scăzut până la 13,1%, de la 14,9% anterior.

IGD dezvoltă şi gestionează centre de shopping şi, de asemenea, are o prezenţă semnificativă pe piaţa de distribuţie din România. Winmarkt, cea mai extinsă reţea de centre comerciale din România, este proprietate a grupului italian IGD - Immobiliare Grande Distribuzione. Reţeaua compusă din 15 centre comerciale situate în centrul a 13 oraşe, cu o suprafaţă net închiriabilă (GLA) de 88.200 m.p., a încheiat anul financiar 2012 cu o cifră de afaceri de 11,3 milioane euro şi un profit net de 5,8 milioane euro. În semestrul I din 2013, Winmarkt a realizat o cifră de afaceri de 5,3 milioane euro.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ