Miliardarul Ioan Niculae: Într-un an de zile preţul gazului va creşte de trei ori

| 01 iun, 2013

Unul dintre cei mai bogaţi români, Ioan Niculae, proprietarul Interagro, principalul consumator industrial de gaze naturale din România, susţine că peste un an preţul gazului va fi mai scump de trei ori pentru că aşa vor FMI şi Comisia Europeană.

"În ianuarie, preţul la gaz natural din producţie românească, preţul de furnizor, era de 148 de dolari şi vor ca la 1 octombrie 2014 să ajungă la 382,24 de dolari. Înseamnă o creştere de 160%. Scrisorile noastre la FMI şi Comisia Europeană au fost foarte liniştite, fără a reda dramatismul care a început să se întâmple în industria românească. Noi am încercat să solicităm o perioadă de graţie care e prevăzută în legea 123 din 2012. Răspunsul primit de la FMI este năucitor. Noi vorbim de zeci de mii de locuri de muncă care vor dispărea într-o perioadă foarte scurtă de timp, vorbim de industrii întregi care se vor închide, iar dânşii ne răspund cu o formulă standard - trebuie să faceţi că aşa vrem noi. Nu îi interesează nici influenţa pe forţa de muncă, nici influenţa pe bugetul naţional. Toate aceste pierderi de locuri de muncă se vor reflecta în bugetul naţional", a spus Ioan Niculae la un post de televiziune.

Conform omului de afaceri, creşterea aceasta abruptă ar putea famlimenta România. "Gazul va fi de trei ori mai scump în mai puţin de un an de zile. De la 145 va ajunge la aproape 400 de dolari. Cine credeţi că în lumea asta mai poate rezista? Sunt lucruri care ţin de absurd. Probabil că FMI vrea ca următoarea ţară pe lista de faliment să fie România", a mai afirmat Nicuale.

Acesta deţine prin holdingul Interagro şase combinate chimice - Donau Chem Turnu Măgurele, Chemgas Holding, , Ga Pro Co Chemicals Săvineşti, Viromet Victoria, Amurco Bacău şi Nitroporos Făgăraş.  Averea sa este estimată la 1,1 miliarde de euro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ