Militanți ai Statului Islamic au atacat cel mai mare terminal petrolier din Libia

| 04 ian, 13:38

Militanți ai Statului Islamic (SI) au atacat luni portul Sidra, cel mai mare terminal petrolier din Libia, au afirmat oficiali militari, citați de agenția DPA.

Confruntările care au avut loc între membrii pazei de la terminal și jihadiști s-au soldat cu moartea a doi paznici și a 10 atacatori, a declarat Omar al-Hassi, purtătorul de cuvânt al Petroleum Guards Force din Libia.

Un oficial militar loial guvernului libian recunoscut pe plan internațional, cu sediul în Tobuk, în estul îndepărtat al țării, a afirmat că forțele aeriene au intervenit și atacul a fost respins.

Statul Islamic, prezent îndeosebi în Siria și Irak, controlează o zonă de pe litoralul libian al Mării Mediterane concentrată în jurul orașelor Sirt și Nofaliya, la vest de Sidra.

Prezența crescândă a Statului Islamic a imprimat urgență eforturilor internaționale pentru medierea unui acord de pace între guvernul de la Tobruk și administrația rivală, de orientare islamistă, care controlează capitala Tripoli.

Politicieni libieni au semnat în decembrie un acord mediat de ONU pentru instalarea unui guvern de uniune națională, dar figuri influente, atât din Tobruk cât și din Tripoli, sunt împotriva acordului.

Tag-uri: Libia, Statul Islamic
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ