Minciuna plagiatului, à la Papahagi și Neamțu

| 22 mai, 2013

Cei doi s-au lansat într-o nouă ofensivă la adresa lui Victor Ponta. Iar de această dată, în lipsă de argumente cât de cât plauzibile, au trecut la invenții și minciuni.

Decizia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Victor Ponta, în urma acuzațiilor de plagiat, a stârnit o serie de critici și proteste, iar cei mai vocali au fost chiar autorii respectivei sesizări.

De la momentul izbucnirii scandalului, rând pe rând toate instituțiile care aveau atribuții să se pronunțe cu privire la existența presupusului plagiat au infirmat o asemenea ipoteză. Mai mult, raportul de expertiză tehnică solicitat de către Parchet a demontat punct cu punct toate acuzațiile aduse. Astfel, Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) a concluzionat în expertiza tehnică întocmită că structura similară cu alte lucrări se datorează „unui tipic utilizat la redactarea acestei lucrări cu caracter științific, didactic folosit la pregătirea de specialiști pe anumite domenii” și că Victor Ponta nu și-a însușit fără citare pasaje din alte lucrări. Ca urmare, Parchetul nu putea da decât o singură soluție logică: neînceperea urmăririi penale.

Pentru Papahagi și Neamțu însă, logica și adevărul nu par să fie deloc importante. Cei doi s-au lansat într-o nouă ofensivă la adresa lui Victor Ponta. Iar de această dată, în lipsă de argumente cât de cât plauzibile, au trecut la invenții și minciuni.

Prima dintre ele este aceea că Victor Ponta i-ar fi trasat sarcina proaspătului Procuror General să-l facă scăpat în dosarul de plagiat, iar acesta, cum s-a văzut instalat în funcție, cum ar fi și executat cuminte comanda primită. Acuzaţia este însă falsă. Decizia în discuție a fost luată de către oamenii lui Daniel Morar, înainte ca actualul Procuror General să-și înceapă mandatul. În plus, Tiberiu Nițu a fost instalat în funcție prin semnătura președintelui, ceea ce înseamnă că premierul nu avea cum să îi condiționeze în vreun fel instalarea în fruntea Procuraturii Generale.

De asemenea, Mihail Neamțu a susținut că Victor Ponta n-ar fi făcut altceva decât să-și pună semnătura pe o lucrare care ar fi fost scrisă de altcineva, la ordinul lui Adrian Năstase.

Angajarea celor doi în susţinerea cu orice preţ a ipotezei plagiatului, chiar și în lipsa oricăror argumente, frizează penalul. Minciuna în formă continuată cu rol de discreditare şi lezare a imaginii şi reputaţiei unei persoane este o infracțiune pedepsită de Codul Penal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ