Minerii de la Paroşeni, Uricani şi Petrila s-au blocat în subteran

| 18 iul, 2013

Aproximativ 450 de mineri de la Paroşeni, Uricani şi Petrila s-au blocat în subteran, nemulţumiţi de faptul că termocentralele Complexului Energetic Hunedoara nu vor să le mai preia cărbunele.

"Am fost mandatat de colegii mei să transmit faptul că nu vor mai ieşi din subteran, după ora 12:00, doar dacă vor primi asigurări certe, în forma unui contract scris, că huila produsă la mina Paroşeni va fi preluată ritmic de Complexul Energetic Hunedoara. Oamenii doresc să aibă această garanţie fermă de preluare a cărbunelui", a declarat preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos.


Acesta a spus că abatajul de extracţie a cărbunelui de la mina Paroşeni a fost oprit de miercuri, iar minerii execută doar lucrări de asigurare a perimetrelor din subteran, necesare pentru siguranţa exploatării.

Decizia a fost luată după ce termocentrala Paroşeni a încetat să mai preia cărbunele de la Paroşeni, la începutul săptămânii, iar depozitul de 1.800 de tone al exploatării de huilă Paroşeni s-a umplut cu producţia realizată de luni până miercuri.

Complexul Energetic Hunedoara este singurul client al minelor din Valea Jiului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ