Ministerul Educaţiei: Scenariul roşu se aplică în 238 de şcoli din ţară

| 11 sep, 19:32

Ministerul Educaţiei a probat scenariile după care unitîţile de învăţămând preşcolar îşi vor începe activitatea de luni. Astfel, în 238 de unităţi se va preda doar online, iar în 7 unităţi se va aplica un mix din scenariile galben şi roşu.

Astfel, 12.610 unități de învățământ sunt incluse în scenariul 1, cu participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 4.892 de unități de învățământ au fost încadrate în scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În 238 de unități de învățământ se va aplica scenariul 3, cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

De asemenea, 7 unități de învățământ au fost incluse în scenarii mixte (S2+S3).

Citeşte şi Recomandările Guvernului la început de şcoală: Evitarea transportului în comun, atenţie sporită acordată ghiozdanului

„Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situațiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unități se află în curs de reabilitare și altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învățarea online”, se arată în comunicatul citat de RomâniaTV.net.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii: Profesorii care au comorbidităţi pot opta să predea online

Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2 are în vedere: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 3 se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 ian, 18:20
edudgeLix
stromectol precio
buy stromectol ireland A ring fused analogue of tamoxifen, which had previously been shown to have practically identical estrogen receptor ER affinity and antitumour potency against estrogen responsive cells as tamoxifen, failed to inhibit calmodulin dependent cyclic AMP phosphodiesterase

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ