Ministerul Justiției a elaborat un proiect de act normativ privind grațierea

| 18 ian, 11:51

Ministerul Justiției a transmis, miercuri dimineața, spre consultare, către CSM, Înalta Curte și Parchetul General, două proiecte de acte normative, între care unul referitor la grațiere, a declarat ministrul Florin Iordache, după ședința de guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Aceste proiecte vor fi puse în dezbatere publică și nu figurau pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri, a precizat ministrul, alături de premierul Sorin Grindeanu.

Unul dintre actele normative se referă la grațiere, însă nu vor fi grațiate persoanele condamnate pentru fapte de corupție, spălare de bani, acte de violență, a subliniat Florin Iordache. El a estimat că de această lege ar putea beneficia 2.300 - 2.500 de persoane, în condițiile în care există un excedent de 9.000 de deținuți față de capacitatea închisorilor din România, iar România se află sub incidența unei decizii-pilot a CEDO privind gradul de încărcare din penitenciare.

Tag-uri: gratierea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 ian, 00:47
OffedRabe
non steroid drugs and lasix for dogs
They do give us the best days of our lives but also the worst day of our life lasix spironolactone ratio

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ