Ministerul Mediului nu renunță la ideea unei noi taxe pe poluare

| 11 mai, 16:06

Memorandumul prin care se va stabili modalitatea de returnare către cetăţeni a contravalorii timbrului de mediu este în lucru şi ar putea avea o variantă finală săptămâna viitoare, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

„Noi ne dorim să reparăm nedreptăţile făcute vizavi de taxa de poluare sau pe anumite taxe care s-a demonstrat că au fost şi ilegale. Întâi să luăm primul pas să ne derogăm de aceste nedreptăţi şi la ora actuală lucrăm la emiterea unui Memorandum, în Grupul de lucru format din angajaţii Ministerului Mediului, respectiv cei din Administraţia Fondului pentru Mediu şi Ministerul Finanţelor pentru a termina cu partea de despăgubiri (…) În perioada următoare, după ce avem toate datele, o să ne putem gândi la o variantă (de înlocuire a taxei auto, n.r.), dar până atunci e important să reparăm nedreptăţile făcute cetăţeanului. Noi sperăm ca Memorandumul să fie gata poate chiar săptămâna viitoare. Eu am promis, încă de la bun început, că ne vom mişca repede”, a spus Gavrilescu.

 

Potrivit ministrului Mediului, înainte de se vorbi despre o altă taxă auto este nevoie de o analiză de impact, iar măsurile luate trebuie să ai aibă o notă de fundamentare serioasă pentru a nu greşi, scrie capital.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ