Ministerul Sănătății, reacție de ultimă oră în cazul bebelușilor infectați

| 10 feb, 17:27

Consiliera ministrului Sănătății, Mihaela Tănase, a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că principala preocupare a ministerului este de a investiga cauzele posibile de îmbolnăvire a bebelușilor, care au fost diagnosticaţi cu infecţii digestive grave și internaţi la Spitalul Marie Curie.

"Principala preocupare la Ministerul Sănătății este de a investiga cauzele posibile de îmbolnăvire a acestor copii. Au fost luate măsuri de autoritățile de sănătate publică, care constau în verificarea posibilelor cauze comune de apariție a acestor îmbolnăviri, verificarea condițiilor în care acești copii trăiesc, practic se face o anchetă epidemiologică în zonele de unde provin acești copii, verificarea condițiilor de spitalizare în unitățile în care au fost îngrijiți", a spus Mihaela Tănase.

"Îndată ce vom avea niște rezultate pe care le așteptăm ale acestei anchete epidemiologice, le vom face publice și vom lua măsurile care se impun în urma analizei raportului și recomandărilor care vor fi făcute împreună cu Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Se iau în calcul orice element comun în cazul acestor copii și e analizat. Însă, trebuie să ținem cont de faptul că vorbim de niște probe biologice. Există un timp alocat, înțeleg, 24 - 48 de ore în funcție de la caz la caz pentru rezultatul acestor probe", a mai spus Tănase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ