Ministerul Sănătăţii: Niciun concurs pentru funcţia de manager nu va avea loc în perioada următoare

| 01 iun, 11:27

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis suspendarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere de la nivelul spitalelor, acestea fiind oprite timp de câteva săptămâni, fiind în lucru un contract de management al spitalelor, care conţine criterii de performanţă.

„Ministrul Vlad Voiculescu a semnat, vineri, un ordin prin care retras reprezentanţii Ministerului Sănătăţii din consiliul de administraţie de la Spitalul Floreasca şi din comisia de contestaţie din cadrul concursului pentru funcţia de management, concurs care trebuia să se desfăsoare ieri. Conform prevederilor legale, ordinul semnat de ministru a avut efectul de a anula desfăşurarea concursului", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii.

 

Acesta a precizat că potrivit proiectului de management, funcţiile de conducere vor fi ocupate pe baza unor criterii de performanţă.

„E convingerea ministerului că a venit momentul pentru a analiza şi a efectua modificări privind procedura de selecţie a viitorilor manageri. Procesul de selecţie este o parte foarte importantă a acestui angrenaj. E în lucru un contract de management al spitalelor. Trebuie să conţină criterii clare de performanţă. Printre criterii l-aş menţiona pe cel de raportare reală a infecţiilor nosocomiale. Vom acorda mare atenţie asupra criteriilor de igienă, nu mai vrem spitale murdare în România. Un alt element este feedback-ul pacienţilor. Niciun concurs pentru ocuparea funcţiei de manager nu va avea loc până nu se va definitivva acest proiect de management iar termenul este de câteva săptămâni", a mai declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ