Ministerul Tineretului preia acţiunile statului la BTT, pentru "utilizarea optimă" a patrimoniului

| 10 iul, 2013

Pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la Biroul de Turism pentru Tineret a fost trecut de Guvern din portofoliul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) în cel al Ministerul Tineretului şi Sportului, cu argumentul unei "utilizări optime" a patrimoniului.

Transferul pachetului de acţiuni, de 87,9%, mai este motivat prin faptul că astfel va fi asigurată o gestionare mai eficientă a activităţii, prin integrarea acesteia în programele ministerului şi reevaluarea modurilor de exploatare a patrimoniului imobiliar "în conformitate cu politicile guvernamentale de susţinere a tineretului şi sportului".

Guvernul susţine că, în urma controalelor privind eficienţa activităţii de administrare a societăţii în ultimii ani, au fost constatate grave deficiente în ceea ce priveşte punerea în valoare a patrimoniului imobiliar al societăţii ca urmare a contractelor încheiate, beneficiile de natură economică obţinute de societate fiind minore în raport cu valoarea activelor societăţii aflate în regim de exploatare comercială de către terţi.

Potrivit sursei citate, valoarea datoriilor acumulate de societate, precum şi structura dezavantajoasă a drepturilor şi obligaţiilor acesteia, derivate din contractele existente, majoritatea fiind încheiate pentru perioade ce depăşesc 10-15 ani, au adus societatea în situaţia de a rata obiectivul de privatizare asumat la momentul transferului acesteia sub administrarea AAAS.

Şi fostul Guvern Boc a pregătit, în urmă cu trei ani, transferul pachetului de acţiuni deţinut de stat la BTT de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) la Ministerul Turismului, dar operaţiunea era explicată atunci prin faptul că AVAS nu reuşise să privatizeze societatea. Măsura nu a mai fost în final aplicată.

Biroul de Turism pentru Tineret a fost trecut, în august 2006, din administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în cea a AVAS, în vederea privatizării.

La acel moment, conducerea AVAS susţinea că societatea a fost preluată de la RA-APPS cu o situaţie juridică neclară şi cu multe contracte de închiriere, dar că va încerca să finalizeze procedura de privatizare prin vânzarea de acţiuni sau de active.

Biroul de Turism pentru Tineret derulează în special activităţi specifice agenţiilor de turism, dispunând şi de o bază materială proprie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ