Miniştrii Apărării din statele membre NATO se reunesc astăzi la Bruxelles

| 04 iun, 2013

Miniştrii apărării din statele membre ale NATO se reunesc marţi, la Bruxelles, pentru a discuta situaţia misiunii internaţionale din Afganistan, securitatea cibernetică şi eventualitatea lansării unei misiuni de antrenare şi instruire a armatei libiene, informează un comunicat de presă al Alianţei Nord-Atlantice.

Reuniunea ministerială, care va dura două zile, va începe cu o sesiune consacrată capacităţilor militare ale Alianţei, ce va fi urmată de o dezbatere detaliată despre combaterea ameninţărilor la adresa securităţii cibernetice.

Miercuri, în cea de-a doua zi a reuniunii, discuţiile se vor concentra pe rezultatele înregistrate de misiunea condusă de NATO în Afganistan, în condiţiile în care aliaţii îşi vor retrage efectivele militare din această ţară anul viitor. Miniştrilor apărării din statele membre NATO li se vor alătura omologii lor din cele 22 de ţări partenere care contribuie la Forţa internaţională de asistenţă pentru securitate în Afganistan (ISAF).

De asemenea, miercuri va avea loc o şedinţă a Comisiei NATO-Georgia, la care va lua parte şi ministrul georgian al apărării, Irakli Alasania.

La reuniunea ministerială a Alianţei Nord-Atlantice, România va fi reprezentată de ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ