Maria Grapini: TVA va scădea gradual la 19%

| 22 mai, 2013

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat miercuri, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Satu Mare, că TVA şi CAS vor fi reduse treptat, începând cu anul viitor, după ce în acest an se va face "curăţenie" şi vor fi stabilite noi reguli.

Maria Grapini priveşte cu optimism anul 2014. Ea spune că începând de la anul TVA-ul va scădea treptat, la fel şi CAS-ul.

"Noi, întreprinzătorii, ştim că am 'beneficiat' în timpul Guvernului Boc de o creştere de 5% a CAS-ului. Avem în program, în 2014, primul an în care să scădem, aşa am promis, acele cinci procente, gradual, în anii de guvernare şi să scădem TVA-ul la 19%, dar tot gradual, în patru ani. Este foarte greu brusc să iei o măsură. Dacă noi reuşim în acest an 2013 să facem curăţenie, să ne aşezăm regula de funcţionare, spun foarte sincer, ca om care vin din afaceri, că privesc cu optimism anul 2014", a afirmat Maria Grapini.

Ea a precizat că 'lucrurile merg spre bine', însă trebuie eliminată incorectitudinea din sistem şi adoptate anumite măsuri care să ducă la un înalt grad de încredere în mediul de afaceri.

Ministrul delegat le-a prezentat, pe scurt, oamenilor de afaceri câteva dintre propunerile de modificare a legislaţiei, cele mai importante fiind Legea insolvenţei, Legea turismului, Legea IMM-urilor, Legea răspunderii instituţionale şi cea a funcţionarului public. 

Maria Grapini efectuează miercuri şi joi o vizită de lucru în judeţul Satu Mare, având incluse în program mai multe vizite la şantierul pârtiei de schi Luna Şes şi la Băile din Beltiug.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ