Ministrul Culturii:”Artiștii trebuie să se implice în campania de vaccinare. Este și în beneficiul lor!”

| 27 apr, 20:32

Artiştii trebuie să se implice în campania de vaccinare, acest lucru fiind şi în beneficiul lor, a afirmat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit Digi24.

„Noi trăim într-o perioadă în care un rol foarte important îl au formatorii de opinie. În toate vremurile au existat formatori de opinie, dar acum, când comunicarea se poate face mult mai rapid şi la o scară mai largă, cu atât este mai important rolul lor şi de aceea este important ca figuri exponenţiale, atât din zona culturii scrise, dar şi din zona artei spectacolului, să se implice activ pentru a încuraja vaccinarea. Vreau să vă spun că şi artiştii, până la urmă, trebuie să înţeleagă că este spre beneficiul lor să avem o rată de vaccinare cât mai bună la noi în ţară, pentru că asta înseamnă o reluare a activităţii lor în condiţii mai relaxate (...), vorbim de relaxarea de norme. Şi vreau să spun că ne implicăm deja activ, avem discuţii în acest sens, şi în perioada 7-9 mai vor fi două programe de maraton al vaccinării, unul la Sala Palatului şi unul la Biblioteca Naţională, şi atunci cu siguranţă vor fi prezente figuri proeminente din zona culturală, care vor saluta această campanie şi vor încuraja la modul general vaccinarea”, a spus Bogdan Gheorghiu, potrivit Agerpres.

El a precizat că, deşi nu există bani pentru plata artiştilor care s-ar putea implica în această campanie, se bazează pe „oamenii responsabili” care ar putea să participe voluntari.

„Aici vorbim de spirit civic şi cum am vorbit că unii, fără să ceară bani, s-au implicat efervescent în a arunca în piaţă tot felul de fake-news-uri şi mesaje antivaccinare, eu cred că trebuie şi oamenii responsabili să se implice, pentru că o vorbă spune aşa: ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii de bine să nu facă nimic. Or, la cât vedem că sunt de efervescenţi cei care încearcă să inducă ideea că nu e bună vaccinarea, eu cred că noi, cei care dorim binele tuturor şi suntem factori responsabili, trebuie să ne implicăm activ pentru a demonta aceste fake-news-uri şi pentru a arăta oamenilor că de fapt beneficiile vaccinării sunt reale, nu sunt poveşti. De aceea avem exemplul Israelului, de aceea avem exemplul Marii Britanii, în Statele Unite la fel, rata de vaccinare a ajuns la un procent care va permite în curând eliminarea obligativităţii măştii în spaţii deschise. Aşadar, aceste exemple ne arată că realitatea este una singură şi restul nu e decât manipulare”, a mai spus ministrul Culturii.

Preşedintele Comitetului de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat sâmbăt că în perioada 7 - 9 mai va fi organizat un maraton al vaccinării la Bucureşti.

„Pe 7 - 9 mai va fi acest maraton al vaccinării la Bucureşti, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. (...) Ne dorim aproximativ 50 de fluxuri, 50 de cabinete de vaccinare, ceea ce înseamnă - dacă vorbim de două zile şi jumătate de activitate de vaccinare - peste 15.000 de persoane ar putea să fie vaccinate într-un singur weekend. Vom stabili tipul de vaccin, foarte probabil că vorbim de vaccin de la compania Pfizer. La fel, fără să fie nevoie de programare, trebuie să avem o promovare a evenimentului încât să afle cât mai multe persoane. Şi, prin prezentare directă, vor fi vaccinate”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ