Ministrul Energiei: Guvernul ar putea aproba miercuri majorarea preţului gazelor naturale pentru populaţie

| 10 iun, 14:31

Majorarea preţului gazelor naturale pentru populaţie, la 60 de lei/MWh, ar putea fi aprobată miercuri de Guvern, a declarat ministrul Energiei Andrei Gerea.

Noul calendar al preţului gazelor pentru consumatorii casnici convenit de Guvern cu Comsia Europeană prevede majorări anuale, nu trimestriale ca până în prezent, cu câte 6 lei pe MWh, potrivit unor surse oficiale.

Conform noului calendar, preţurile la gazele pentru consumatorii casnici vor creşte de la 53 lei/MWh la 60 lei/MWh din iulie acest an, la 66 lei/MWh în 2016, la 72 lei/MWh lei în 2017 şi la 78 lei/MWh în 2018.

România s-a angajat faţă de Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional să elimine preţurile reglementate în sectorul gazelor şi energie electrică.

Piaţa de gaze a fost liberalizată pentru companii în 1 ianuarie 2014, în prezent doar populaţia mai primind gaze la preţuri reglementate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ