Ministrul Finanţelor: Românii nu au simţit că sunt probleme când economia a fost închisă

| 17 sep, 19:42

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, este de părere că românii nu au simţit închiderea economiei, impusă prin ordonanţele militare de către Guvern, deoarece şoamjul tehnic şi salariile bugetarilor au fost plătite la timp.

"N-au fost probleme în perioada de criză serioasă. Când economia a fost închisă. Și românii nu au simțit că sunt probleme. Pentru că au primit la timp șomajul tehnic, cei din sectorul public și-au primit salariile. Și am plătit și la timp facturile. Facturile restante (...) de aproape doi ani de zile. Concedii medicale, rambursări de TVA și multe altele", a spus Florin Cîțu într-un interviul pentru Europa FM.

Întrebat cum va face România față unui scenariu negru, în care numărul îmbolnăvirilor devine foarte mare în perioada următoare și ar fi nevoie de un lockdown,ca în primăvară, Ministrul a răspuns că un astfel de scenariu este exclus. “Este exclus. Suntem pregătiți pentru orice. Vă spun sigur că economia nu se va mai închide 100%. Avem resurse să ținem numărul de infectări la un anumit nivel. Suntem pregătiți. Am și învățat din ce s-a întâmplat atunci (în primăvară) și avem și rezerve”, a afirmat Cîțu.

Citeşte şi Orban, ieșire nervoasă după modificarea bugetului în Parlament: ”Au băgat România în faliment!”

“Deși a început anul cu cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, România îl va termina cu cel mai mic deficit din UE, chiar dacă avem voie să creștem deficitul, de la Comisie, nu ne vom folosi de asta. Toate țările va trebui să-și explice deficitele. Ce mă preocupă pe mine este cum finanțăm deficitul. Nu poți să te duci cu el la 20% sau la cât vrei. Sunt țări care vorbesc deja de creșteri de impozite anul viitor, Marea Britanie e un exemplu. Dar ca să n-ajungi la acea discuție. Pentru asta, trebuie să fii responsabil cu deficitul bugetar. Avem o țintă ambițioasă de 8,6% din PIB. Dar eu vreau să fie chiar mai mic de atât”, a spus ministrul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ