Ministrul Mediului spune că lucrările cu fonduri UE au extins plajele litoralului românesc cu 42 de hectare

| 18 mar, 21:10

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, a evaluat vineri, în teren, calitatea şi impactul investiţiilor realizate din fonduri europene prin proiectul de reducere a eroziunii costiere pe plajele turistice de pe litoralul românesc, ea apreciind că în urma acestora s-a extins suprafaţa plajelor cu aproximativ 42 de hectare.

La finalul vizitei de la Constanţa, ministrul Mediului a declarat, pe Plaja Modern, că este remarcabilă amploarea şi eficienţa proiectului finalizat în zona Mamaia - Eforie Nord, pe cinci segmente. 

'E o realizare remarcabilă şi sunt complet impresionată de realizarea acestei investiţii. Nu doar că s-au refăcut plajele, dar s-au extins cu aproape 100 metri, iar litoralul românesc a recuperat cam 42 de hectare de plaje. La Tomis Nord plaja este nouă. Este una dintre marile lucrări de infrastructură terminate în România în ultimii doi ani şi asta din fonduri europene. Este un proiect foarte complex, a costat aproape 170 de milioane de euro, finanţat din fonduri europene, a început în 2013 şi s-a finalizat în 2015. Mai departe continuăm cu faza a doua pe care mi-o doresc foarte tare, însemnând 240 de milioane de euro deja alocaţi pe program. Urmează raportul de mediu şi sperăm ca în acest an, în timpul mandatului meu, să finalizăm şi această licitaţie. Cred că toţi românii şi străinii vor fi plăcut surprinşi că avem o plajă atât de mare', a declarat Cristiana Paşca Palmer. 

Ea a mai subliniat că în vederea deschiderii noului sezon estival vor fi realizate lucrările specifice de amenajare a plajelor, iar până la 15 aprilie suprafeţele de nisip contractate vor fi predate operatorilor contractanţi care au obligaţia să le întreţină şi să le amenajeze pe perioada verii. 'Scopul deplasării la Constanţa a fost să identific în ce măsură plajele recent reabilitate sunt pregătite pentru sezonul estival 2016 (...) dar aici rămânem în continuare cu problema construirii pe spaţiile verzi, pe care i-am semnalat-o domnului primar', a mai adăugat ministrul Mediului.

Tag-uri: litoral, mediu, plaja
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ