Ministrul Muncii anunță când vor crește pensiile și alocațiile copiilor

| 22 dec, 21:09

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu încă 20% la jumătatea anului, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru pentru RFI, citat de Mediafax. În ceea ce privește pensiile, și acestea vor fi majorate, însă nu cu 40%, dă ea de înțeles, fără să ofere un procent clar.

 

Ministrul Muncii a explicat în cadrul unui interviu ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile copiilor începând de anul viitor.
„Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”, a declarat ministrul Muncii.
De asemenea, în ceea ce privește alocațiile, Violeta Alexandru a reamintit despre creșterea etapizată a acestora, la începutul anului 2021 și la jumătatea anului, „pentru a putea face față bugetul acestei solicitări de dublare a alocațiilor”.
„Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani.
Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, a mai adăugat Violeta Alexandru.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ