Ministrul Muncii:Aproape 9.000 de absolvenţi s-au înscris la o formă de şomaj, de la începtul anului

| 13 iul, 2013

Aproape 9.000 de absolvenţi s-au înscris la o formă de şomaj, de la începutul anului până la începutul lunii iulie, a declarat, sâmbătă, la Antena3, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"În niciun an, nu toţi cei care au luat Bacalaureatul, cifra este cam mereu aceeaşi în jur de 100.000 de persoane, nu toţi au intrat în şomaj şi mai ales ei intră treptat".

De la începutul anului, 8.900, aproape 9.000 de absolvenţi s-au înscris la o formă de şomaj. Până acum au avut poate contracte pe perioadă determinată, cursuri de formare, n-au reuşit să se angajeze', a spus Câmpeanu.

Potrivit acesteia, tinerii care nu au luat Bacalaureatul se pot înscrie la ajutorul de şomaj, însă este 'soluţia cea mai proastă'.

"Tinerii care nu au luat Bacalaureatul pot, la un moment dat, dacă doresc şi au au găsit o altă formă de ocupare, să apeleze şi la ajutorul de şomaj, dar cred că este soluţia extremă şi cea mai proastă pentru că oricum acest ajutor se acordă timp de 6 luni şi este foarte mic. Nu sunt foarte mulţi pentru că nu toţi vor intra în această categorie, pentru că o parte vor da Bacalaureatul în toamnă şi poate au şanse să-l ia, iar o parte în cursuri post-liceale sau de formare, după care îşi vor putea găsi o formă de angajare", a explicat Câmpeanu.

Datele prezentate în această săptămână de ministrul Muncii arată că din cei 8.973 de absolvenţi înregistraţi ca şomeri la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), peste 62% au intrat în baza de date abia în ultimele cinci săptămâni. Astfel, în iunie s-au înregistrat 3.970 tineri, iar în prima parte a lunii iulie - 1.650, cei mai mulţi (4.840) provenind din învăţământul liceal şi post-liceal. Cu studii de nivel universitar s-au înregistrat 174 de tineri, iar absolvenţi ai învăţământului primar, gimnazial şi profesional - 596.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ