Ministrul Muncii: Vom repara dreptul la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă

| 20 aug, 2013

Proiectul de lege referitor la repararea dreptului la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă are avizul Comisiei de Muncă din Parlament, urmând doar să fie pus pe ordinea de zi şi votat de membrii Legislativului, a declarat, marţi, la Antena 3, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"Repararea dreptului la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă nu este doar o promisiune a mea, ci şi a Uniunii Social Liberale. Trebuie să îndreptăm o discriminare, pentru că s-a trecut de la un mod de calcul al pensiei la altul, de pe o zi pe alta, fiind însă vorba de oameni care au lucrat în aceleaşi condiţii. Au fost condiţii grele de muncă, mai ales în cazul celor din siderurgie şi minerit. Proiectul de lege referitor la repararea dreptului la pensie pentru persoanele care au lucrat în grupa I de muncă are avizul Comisiei de Muncă din Parlament, urmând doar să fie pus pe ordinea de zi şi votat de membrii Legislativului", a afirmat Mariana Câmpeanu.

Potrivit acesteia, în procesul de modificare a Legii nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, au existat comentarii atât din partea Fondului Monetar Internaţional, cât şi din partea Comisiei Europene.

"Comisia Europeană are anumite directive pentru sustenabilitatea sistemului de pensii. Din punctul meu de vedere, nu trebuie schimbată toată legea, deoarece modul de calcul al punctului de pensie este similar cu cel din alte ţări. Noi am început să aplicăm acest document, şi dorim să îndreptăm doar ceea ce este greşit în lege", a mai spus ministrul Muncii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 dec, 2013
Mortun Neculai
pensia ptr grupa 1 de munca
Am fost pensionat incepand cu data de 1iun 1995 la varsta de 52,5 ani mai mult fortat . In anul 2000 sau facut recalcularea pensiilor si mi s-a spus ca pensia mea este mai mare, deoarece perioada de cotizare a fost de 33 de ani , specific ca toata aceasta perioada am lucrat in grupa 1 de munca. Ani de zile nu mi s-a mai acordat nici un fel de indexare si de unde aveam o pensie normala am ajuns ca pensia mea sa fie mai mica de cat a altor categorii de salariati. Sporurile primite ptr conditiile de munca de 6 ore au fost impozitate, inclusiv sumele calculate ptr contributie la sistemul de pensii a fost mai mari pe diverse perioade de 15-25-50% . Eu am dreptul sa mi se recalculeze couantumul pensiei actuale ?
21 sep, 2013
BARON FELIX WILHELM
GRUPELE DE MUNCA
SE VOR DA SI CELOR IESITI LA PENSIE IN 2009, DIN URMA DIN 2001 INCOACE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ